Maresa » Specials » Feest

Feest! Hoe gedraag je je en vind je originele cadeaus?

Feest! Hoe gedraag je je en vind je originele cadeaus? Het is feest! Of je nu een verjaardag viert, een feest bezoekt, of je partner wilt verrassen met een cadeau: er zijn bepaalde regels en omgangsvormen waar je rekening mee moet houden. En hoe bedenk je nu een creatief cadeau?

Verjaardagen

In Nederland heeft de verjaardag soms een wat suf imago. Mensen zitten in een kringetje en praten wat met elkaar. De uitgedeelde snacks zijn vaak worstjes of stukjes kaas. Dat kan een stuk gezelliger! Er is overigens niets mis met in een kring zitten, als de gesprekken maar op gang komen. Er is ook niets mis met worst en kaas, als je daarvan houdt, maar het is wel leuker om qua snacks wat af te wisselen.

Kindertraktaties voor volwassenen

Wat vond je vroeger echt lekker en leuk om te eten, of om te trakteren? Voel je weer kind en maak deze snacks opnieuw! Je kunt denken aan een dropveter met ronde chips eromheen, een bak vol lolly's als snacks, of je geeft iedereen een set taartstiften/chocoladestiften en laat hen een eigen cupcake versieren.

Kinderfeestje

Een kinderfeestje kun je natuurlijk uitbesteden. Je kunt er ook zelf wat leuks van maken. Met een paar originele ideeën kom je al ver, en het klopt wat ze zeggen: een kinderhand is snel gevuld. Creëer bijvoorbeeld je eigen bioscoop en maak samen met de kinderen (gezonde) snacks om op te eten.

Bruiloften

Bruiloften vallen in hun eigen categorie. Vaak worden bruiloften een stuk grootser opgezet dan bijvoorbeeld verjaardagen. Er gelden dan ook andere regels op een bruiloft. Enkele voorbeelden:

  • Er zijn voorschriften voor kleding
  • Je geeft grotere/duurdere/andere cadeaus
  • Er zijn regels/speciale momenten voor het feliciteren van de twee mensen die gaan trouwen

Nationale feestdagen

Kerstmis, Sinterklaas, Koningsdag... op deze dagen heeft (bijna) iedereen vrij en viert het hele land feest. Een originele surprise maken hoort bij Sinterklaas, maar je kunt ook met Kerst je cadeaus op een leuke manier inpakken zodat alles net wat feestelijker staat onder de Kerstboom.

Andere leuke ideeën voor de feestdagen:
  • Verstop met Pasen behalve eieren ook een leuke surprise of een fopcadeau.
  • Pak vlak voor Kerst een paar cadeautjes in die eerder opengemaakt mogen worden. Stop in die cadeaus kleine kerstballen en decoratiemateriaal zodat iedereen zelf een Kerstbal kan versieren voor in de boom.

Een creatief cadeau

Als je een origineel cadeau wilt geven, heb je soms last van gebrek aan creativiteit. Geen nood! Je moet gewoon de goede kant op denken. De persoon aan wie je een cadeau geeft zet je centraal. Schrijf alles op wat je over die persoon weet: hobby's, lievelingskleur, werk, relatie, jeugdherinneringen... Dit brengt al een gedachteproces op gang waardoor het makkelijker wordt een cadeau te verzinnen.
Een bruiloft bezoeken: wat zijn de regels?

Een bruiloft bezoeken: wat zijn de regels?

Hij ligt in de bus: de uitnodiging voor een bruiloft. Of er nu vrienden, familieleden of kennissen gaan trouwen, er is op bruiloften vaak wel een heersende etiquette. Wat geef je bijvoorbeeld cadeau?…
Schrijf het beste gedicht voor Sinterklaas

Schrijf het beste gedicht voor Sinterklaas

Gedichten schrijven voor Sinterklaas... de één doet het graag, de ander ziet er enorm tegenop. Lees de tips uit dit artikel en zorg ervoor dat jij voortaan de beste Sinterklaasgedichten schrijft.
Hoe vind je een origineel cadeau voor hem of haar?

Hoe vind je een origineel cadeau voor hem of haar?

Wat is nu echt een origineel cadeau? Wat zijn cadeaus die altijd wel geschikt zijn om te geven, zelfs als je iemand misschien niet zo goed kent? Lees en ontdek met welke cadeaus jij straks iedereen bl…
Het leukste kinderfeestje organiseren

Het leukste kinderfeestje organiseren

Moet je een kinderfeestje organiseren maar heb je geen inspiratie? Of wil je extra origineel voor de dag komen? Zelfs lastminute kun je prima een kinderfeestje in elkaar zetten, als je maar een beetje…
Gepubliceerd door Maresa op 20-08-2014, laatst gewijzigd op 16-09-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.