Maresa » Specials » Sporttips

Slimme tips voor het sporten

Slimme tips voor het sporten Iedereen wil graag fit en gezond blijven. Sporten helpt daar natuurlijk heel veel bij! Maar hoe vind je je favoriete sport? Wat kun je het beste eten en drinken tijdens het sporten? En wat als je last hebt van lichamelijke ongemakken? Sporten is voor sommige mensen iets waar ze tegenop zien. Voor anderen is het iets waar ze juist naar uitkijken. Wel is iedereen het erover eens dat het goed voor je is om in beweging te blijven. Sporten helpt daarbij! Maar wat helpt je om wat sporten betreft alles uit jezelf te halen?

Voeding

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van je leef- en eetpatroon. Zeker als je fysiek actief bent, zoals bij het sporten, is het belangrijk om hier goed aan te denken. Tijdens veel sporten zul je echter niet per se hoeven te eten of drinken om je lichaam te ondersteunen bij de inspanning. Vaak is het voldoende om vooraf iets lichts te eten en na afloop voldoende te drinken en te eten. Toch zijn er bepaalde momenten waarop het fijn is om tijdens het sporten iets gezonds te nemen.

Hoe vind je een leuke sport?

Super, al dat fanatieke sporten... maar het moet wel leuk blijven! Hoe vind je nu een sport die perfect is voor jou? Je hebt al vaker gehad dat je een abonnement afsloot op de sportschool en vervolgens nooit ging. Niet iets wat je zou willen herhalen - dat is zonde van het geld. Gelukkig zijn er trucs om binnen een jaar je favoriete sport te vinden.

Fit en gezond?

Een sport helpt je pas fit en gezond te blijven als je er ook nog plezier aan beleeft. Zorg er dus voor dat je je lichaam genoeg voedingsstoffen geeft om fijn te kunnen sporten, kies de sport die het beste bij je past, en zorg dat ongemakken voor, tijdens en na het sporten tot een minimum worden beperkt. Een ander punt is het dragen van goede sportkleding!
De juiste hardloopkleding vind je zo!

De juiste hardloopkleding vind je zo!

Als je sportkleding goed zit, kun je veel meer uit je sportmoment halen. Bij hardlopen is het bijvoorbeeld niet handig om een te los vallende broek te hebben. Strakke kleding 'fladdert' minder en zal…
Eten en drinken tijdens het sporten

Eten en drinken tijdens het sporten

Als je een duursport beoefent, slaat de honger op een gegeven moment toe. Ook verlies je veel vocht en het liefst vul je dat zo snel mogelijk aan. Aan de andere kant is het tijdens het sporten niet al…
Jeuk na het sporten

Jeuk na het sporten

Heb je jeuk na het sporten? Bijvoorbeeld aan je benen, je buik, of onder je sportkleding? Kom achter de mogelijke oorzaken en kijk gelijk wat je aan het probleem kunt doen.
Vind binnen een jaar je favoriete sport!

Vind binnen een jaar je favoriete sport!

Wil je schaatsen? Wandklimmen? Paaldansen? Soms is het lastig in te schatten wat nu de sport is die bij jou past. Daarbij is sporten vaak ook erg duur. De oplossing? Leer hoe je een jaar lang gratis k…
Waarom is buiten sporten beter voor je?

Waarom is buiten sporten beter voor je?

De natuur is goed voor ons - dat is iets wat je misschien al vermoedde, maar het is ook bewezen dat wanneer je buiten sport, je stressniveau effectief wordt verlaagd. Je kunt daardoor beter omgaan met…
Gepubliceerd door Maresa op 16-09-2014, laatst gewijzigd op 02-10-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.